logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Eerste H. Communie

Kinderen horen al vanaf hun doopsel bij de geloofsgemeenschap, hoe klein ze ook zijn. Als ze ongeveer acht jaar oud, en in groep 4 van de basisschool zitten zijn kunnen ze zich voorbereiden om voor het eerst ter Communie te gaan. Om, net als alle andere gelovigen, ten volle deel te nemen aan de Eucharistie. Aan die eerste keer van het ontvangen van de H. Hostie, het Lichaam van Christus, gaat een voorbereiding vooraf.

De zal voorbereiding door de parochie worden verzorgd. De pastoraal werker zal samen met de werkgroep deze verzorgen. Zij zullen zorgdragen voor de organisatie van en de voorbereiding op de Eerste H. Communie. 

De Eerste Communievieringen zullen plaatsvinden in de St. Trudokerk en de St. Luciakerk. De kinderen zullen dan in een feestelijke viering hun Eerste H. Communie ontvangen.

Ook zullen er met regelmaat gezinsvieringen worden gehouden om de kinderen vertrouwd te maken met de vieringen in onze kerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjelein Verhoeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het parochiesecretariaat: 0492-523147


© SiteTurn | Damiaan de Veuster