logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Vormsel

Ouders maken de keuze om hun kind te laten dopen en vaak ook om de Eerste H. Communie te laten doen.

Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze zelf meedenken of ze gevormd willen worden. Of ze verder willen op de weg die een hele groep mensen op deze wereld gaat. Een weg samen met God. Mensen die rekenen op de steun en kracht van God.

“Dat kan toch ook zonder dat ik gevormd word? Misschien wel. Maar met hulp van God en de steun van mensen gaat dat veel beter. Die groep mensen vormt samen de Kerk. Daar sta je niet alleen, want de kerk is een gemeenschap van mensen die allemaal in Jezus Christus geloven en willen leven vanuit zijn Geest.

Als een tiener ervoor kiest om gevormd te worden, kiest het zelf voor God en al die mensen die bij de kerk horen. Wanneer hij/ zij ‘ja’ zegt op de uitnodiging om gevormd te worden, kiest God ook heel bijzonder voor hem/ haar.
In het Vormsel helpt God de tiener iemand te worden die stevig in zijn schoenen staat. Met de kracht van de heilige geest, die ontvangen wordt tijdens het Vormsel, moet het zeker lukken.

De voorbereiding op en de organisatie van het Vormsel, voor de gehele parochie, zal verzorgd worden door de werkgroep samen met de pastoraal werker.
De informatieavond over het Vormsel 2024 en de voorbereiding daarop wordt gehouden op dinsdag 3 oktober 2023 om 19.00 uur in de Goddelijke Voorzienigheid, Hornestraat 1.

Voor meer informatie over het vormsel en/of aanmelden kan via Marjelein Verhoeven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met het parochiesecretariaat op 0492-523147

 


© SiteTurn | Damiaan de Veuster