logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Vormsel

Ouders maken de keuze om hun kind te laten dopen en vaak ook om de Eerste H. Communie te laten doen.

Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze zelf meedenken of ze gevormd willen worden. Of ze verder willen op de weg die een hele groep mensen op deze wereld gaat. Een weg samen met God. Mensen die rekenen op de steun en kracht van God.

“Dat kan toch ook zonder dat ik gevormd word? Misschien wel. Maar met hulp van God en de steun van mensen gaat dat veel beter. Die groep mensen vormt samen de Kerk. Daar sta je niet alleen, want de kerk is een gemeenschap van mensen die allemaal in Jezus Christus geloven en willen leven vanuit zijn Geest.

Als een tiener ervoor kiest om gevormd te worden, kiest het zelf voor God en al die mensen die bij de kerk horen. Wanneer hij/ zij ‘ja’ zegt op de uitnodiging om gevormd te worden, kiest God ook heel bijzonder voor hem/ haar.

In het Vormsel helpt God de tiener iemand te worden die stevig in zijn schoenen staat. Met de kracht van de heilige geest, die ontvangen wordt tijdens het Vormsel, moet het zeker lukken.

De voorbereiding op en de organisatie van het Vormsel, voor de gehele parochie, zal verzorgd worden door de werkgroep samen met de pastoraal werker. Het voorbereidingsproject dat we gebruiken heet in ‘Vuur en Vlam’. 

De informatieavond zal plaatsvinden op donderdag 7 oktober 2021 om 19.30 uur in de Goddelijke Voorzienigheid, Hornestraat 1. Tijdens deze avond zal meer informatie worden gegeven over de voorbereidingen en de vormselviering. Ook is er de mogelijkheid om de vormeling in te schrijven. Kinderen die in het schooljaar 2021-2022 in groep 8 van de basisschool zitten kunnen zich aanmelden.

U bent van harte welkom bij deze informatieavond samen met uw zoon of dochter.

Voor meer informatie en aanmelden voor de informatieavond (niet noodzakelijk, maar wel fijn te weten of u aanwezig bent) kunt u contact opnemen met Marjelein Verhoeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het parochiesecretariaat: 0492-523147


© SiteTurn | Damiaan de Veuster