logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Ziekenzalving

Het sacrament van de Ziekenzalving wordt toegediend door een priester. Dit sacrament is bedoeld voor mensen die door ziekte of ouderdom geconfronteerd worden met de eindigheid van het leven. In dit sacrament wil onze Heer Jezus Christus hen bijzonder nabij zijn en zijn kracht geven. We durven en mogen ook bidden om genezing als dat kan.

Daarom raden wij u aan niet te lang te wachten bij het aanvragen van dit sacrament.

Ook kunt u, wanneer u, om welke reden dan ook, geen ziekenzalving kunt of wenst te ontvangen altijd om een ziekenzegening vragen, deze kan ook de diaken doen. Bij de ziekenzegening bidden we om kracht en bemoediging voor de komende periode en natuurlijk om Gods nabijheid.

Wanneer u, of uw familielid, een van beide wilt ontvangen kunt u het beste contact opnemen met pastoor Pieter Scheepers (06 125 44 325). Bel niet op het laatste moment; de pastoor heeft vaak diverse afspraken in zijn agenda staan, die niet altijd te verzetten zijn!!

De Damiaanparochie van Helmond bevat de wijken met als postcode 5706, 5707 en 5708. De postcodes 5701 t/m 5705 behoren tot de Lambertusparochie. Voor de Lambertusparochie neemt u contact op via 06 471 54 873.

 


© SiteTurn | Damiaan de Veuster