logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Vormsel - voor alle leeftijden

Jarenlang is het gebruik geweest om kinderen van groep 8 het vormsel aan te bieden. Maar waarom ook zou je het vormsel aan deze leeftijd willen koppelen?

Het lijkt beter om te wachten totdat een bewuste keuze gemaakt kan worden door de kandidaat zelf. De leeftijd maakt natuurlijk niet uit. Wat wel uitmaakt is of je actief en bewust in het geloof wilt staan en je daarin wilt laten vormen: een persoonlijke en bewuste keuze om de weg van Jezus te gaan en regelmatig de eucharistie mee te vieren. 

Een facelift van het vormsel dus, om te kunnen staan waar we voor willen staan, niet meer klassikaal, ook niet uit eigen kracht, maar vanuit de kracht van de heilige Geest die we in ons toelaten en waardoor we leven en geloof met elkaar kunnen delen. 

Voortaan kan iedereen die zich geroepen weet – op welke leeftijd dan ook - zich aanmelden om het Vormsel te ontvangen en de voorbereiding daartoe te volgen.

Het vormsel is volmondig ja zeggen tegen Jezus Christus, die je ervaart als een Vriend op wie je je leven afstemt en wilt blijven afstemmen.

De leeftijd maakt dan niet uit. Wat je verbindt, is het geraakt zijn door Jezus Christus. Hoe bijzonder is het dan om met deze anderen die ook Jezus Christus willen volgen, samen de weg te gaan naar het vormsel en samen het vormsel te ontvangen!

Info/aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vormsel


© SiteTurn | Damiaan de Veuster