logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum. 

Lees meer >>


De Heilige Bernadette Soubirous komt naar Nederland

Bernadette is een gewoon meisje van 14 jaar, als ze op een dag langs een bergriviertje loopt. Plotseling hoort ze een zacht geluid.

In een grot ziet ze een mooie jonge vrouw staan. Even lijkt het alsof de wereld om haar heen niet meer bestaat. Bernadette ziet alleen nog maar die mooie dame in het wit…

Zo begint het verhaal van de Heilige Bernadette, die in Lourdes Maria zag. Het verhaal ook van de bedevaartsplaats Lourdes, waar zoveel mensen troost vinden, en waar veel mensen ervaren dat de hemel de aarde raakt.
Niet iedereen kan zomaar naar Lourdes, om kennis te maken met dit verhaal, met Maria en met Bernadette. Daarom reist een reliek van Bernadette, een stukje van haar gebeente, de wereld rond om als het ware naar de mensen toe te komen. 


In april komt Bernadette naar Nederland. Op zondag 28 april, haar laatste zondag in Nederland, is er een middag voor gezinnen in Den Bosch. Alles van Lourdes is daar: een stukje rots, kaarsjes met kapjes, Lourdeswater en natuurlijk de reliek van Bernadette. En er is een toegankelijk programma speciaal voor gezinnen in en rond de Sint Jan om Bernadette, Maria en Lourdes te leren kennen. We sluiten af met een uurtje Lourdes, een Mariaviering met een echte lichtprocessie.

U kunt zich aanmelden via de parochie door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden via de website van het bisdom.
Van harte welkom!

 

Poster Bernadette van Lourdes 28 april


© SiteTurn | Damiaan de Veuster