logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum. 

Lees meer >>


Wandelen naar Ommel 18 mei 2023

Al honderden jaren gaan mensen op bedevaart, voor een dag of een week. Veel van deze plekken zijn toewijd aan Maria. Denk Lourdes, Kevelaer, maar ook dichter bij huis vinden we een Mariabedevaartplaats, Ommel.

Samen op weg zijn zorgt voor veel gezelligheid en je leert weer andere mensen kennen.

Al vele jaren gaan we vanuit onze parochie – op Hemelvaartsdag - op bedevaart naar Ommel. Dit jaar zouden we graag ook weer met een groep te voet de afstand van 12,5 kilometer tussen de St. Luciakerk en de Onze Lieve Vrouwe Presentatiekerk in Ommel afleggen.
We vertrekken dan om 8.00 uur bij de St. Luciakerk en hopen tussen 10.30 uur en 11.00 uur in Ommel aan te komen.

Nog even alles op een rijtje

Datum: 18 mei 2023
Tijd vertrek 8.00 uur
Plaats vertrek: St. Luciakerk
Afstand: 12,5 kilometer
Voor vervoer terug moet je zelf zorgen!

Wil je meewandelen? Geef je dan nu op bij Marjelein Verhoeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag voor 1 mei. Ook als je meer informatie wil of als je aan wandelaars een lift terug naar Mierlo-Hout wil aanbieden kun je een bericht sturen naar bovenstaand e-mailadres.

bedevaart ommel


© SiteTurn | Damiaan de Veuster