logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum.

 

De kerken hebben ieder een eigen kleur en eigen accenten, maar ze werken ook steeds meer samen om in de toekomst vitaal te kunnen zijn, zodat het verhaal van Jezus en zijn boodschap voor de mensen hier kan blijven leven. Zo proberen we in Helmond een geloofscultuur uit te dragen, waarin we met mensen onderweg de plek van God in het leven verkennen. We proberen een kerk te zijn, die daarover graag in gesprek gaat en mensen wil begeleiden in hun zoektocht naar spiritualiteit in het leven, met respect voor de individuele keuzen daarin.

 

Wat voor een goede buurt geldt, geldt daarom ook voor de kerk: het is noodzakelijk dat pastores en vrijwilligers, dat mensen die samen leven elkaar ontmoeten en kennen. Want God laat zich niet anders kennen dan waar mensen elkaar en Hem willen ontmoeten.

 

Daarom: welkom niet alleen op deze website, maar als u in de buurt bent…ook in de kerk!

 

Wij zijn heel blij met de enorme betrokkenheid van jong en oud in onze gemeenschap. Er zijn veel vrijwilligers actief in onze kerken! Vanuit die betrokkenheid kunnen we een gevarieerd aanbod van pastoraat blijven doen. Want in liturgie (waar we ons geloof vieren) in catechese (waar we leren en doorgeven) en in diaconie (waar ons geloof handen en voeten krijgt in zorg en aandacht voor mensen dichtbij en ver weg) krijgt ons zoekend geloven een hart en een gezicht.

 

Hopelijk ontdekt u, dat ons dorp en onze kerken een uitnodigend gezicht hebben, dat u welkom bent en thuis mag raken in onze kring…en in de kerk!


Palmpasenstokken maken

Binnenkort, op 2 april, is het weer Palmpasen. En bij Palmpasen horen natuurlijk palmpasenstokken.

Die willen we samen met jullie gaan maken op zaterdag 1 april 2023. Er is inloop van 13.30 tot 15.00 uur in de Goddelijke Voorzienigheid, Hornestraat 1. Je bent dus van harte welkom om tussen 13.30 uur en 15.00 uur je Palmpasenstok te komen maken samen met mama, papa, opa of oma.

Wij zorgen voor

Crêpepapier om je palmpasenstok mee te versieren;
Voor een broodhaantje;
Voor een palmtakje.

Wat neem je zelf mee

Palmpasenstok in de vorm van een kruis. Dit mag gemaakt zijn van latjes of van een mooie tak. De afmeting is ongeveer 40 x 60 cm
Wat spullen om je palmpasenstok mee te versieren, bijvoorbeeld chips, snoep, pel pinda’s of rozijntjes om een ketting te rijgen, paasversiering (eitjes, kuikentjes, bloemetjes)

Mocht je geen tijd hebben om in de kerk te komen knutselen, maar wil je wel graag een palmpasenstok maken kun je op 1 april tussen 13.30 uur en 15.00 uur een pakketje afhalen (met daarin crêpepapier, een broodhaantje en een palmtakje) en thuis een palmpasenstok maken.

De gezinsviering van Palmzondag is op zaterdag 1 april om 19.00 uur in de St. Luciakerk. We gaan dan vanuit de pastorietuin met het gilde voorop in een mooie processie naar de kerk.

Wil je graag meedoen, meld je dan aan voor 22 maart 2023 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we voldoende broodhaantjes kunnen bestellen. Zet bij je aanmelding even bij of je komt knutselen in de kerk of dat je een pakketje komt afhalen.

Hartelijke groet,Marjelein Verhoeven
Pastoraal werker

palmpasen 2023


© SiteTurn | Damiaan de Veuster