logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum.

 

De kerken hebben ieder een eigen kleur en eigen accenten, maar ze werken ook steeds meer samen om in de toekomst vitaal te kunnen zijn, zodat het verhaal van Jezus en zijn boodschap voor de mensen hier kan blijven leven. Zo proberen we in Helmond een geloofscultuur uit te dragen, waarin we met mensen onderweg de plek van God in het leven verkennen. We proberen een kerk te zijn, die daarover graag in gesprek gaat en mensen wil begeleiden in hun zoektocht naar spiritualiteit in het leven, met respect voor de individuele keuzen daarin.

 

Wat voor een goede buurt geldt, geldt daarom ook voor de kerk: het is noodzakelijk dat pastores en vrijwilligers, dat mensen die samen leven elkaar ontmoeten en kennen. Want God laat zich niet anders kennen dan waar mensen elkaar en Hem willen ontmoeten.

 

Daarom: welkom niet alleen op deze website, maar als u in de buurt bent…ook in de kerk!

 

Wij zijn heel blij met de enorme betrokkenheid van jong en oud in onze gemeenschap. Er zijn veel vrijwilligers actief in onze kerken! Vanuit die betrokkenheid kunnen we een gevarieerd aanbod van pastoraat blijven doen. Want in liturgie (waar we ons geloof vieren) in catechese (waar we leren en doorgeven) en in diaconie (waar ons geloof handen en voeten krijgt in zorg en aandacht voor mensen dichtbij en ver weg) krijgt ons zoekend geloven een hart en een gezicht.

 

Hopelijk ontdekt u, dat ons dorp en onze kerken een uitnodigend gezicht hebben, dat u welkom bent en thuis mag raken in onze kring…en in de kerk!


Kinderkerk

NIEUW - NIEUW - NIEUW
Vanaf maart nu ook kinderkerk (kinderwoorddienst) in de St. Trudokerk op de eerste en derde zondag van de maand!

Wat is kinderkerk?

De kinderen gaan tijdens de Eucharistieviering op zondag om 11.15 uur naar de pastorie waar ze samen met enthousiaste vrijwilligers op zoek gaan naar de betekenis van het evangelie van die zondag. Onder het Onze Vader komen ze weer terug naar de kerk.

Ouders kunnen dan rustig de Eucharistieviering bijwonen in de kerk.
De data tot aan de zomervakantie zijn:
5 en 19 maart
2 en 16 april
7 en 21 mei
4 en 18 juni
Kinderkerk is bedoeld voor alle kinderen van de basisschool.

Hartelijke groet,

Marjelein Verhoeven
Pastoraal werker

Kinderkerk 3


© SiteTurn | Damiaan de Veuster