logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'
 

Kinderen & kerk

Sacrament doopselDe geboorte van het kindje

Jullie zijn vader en moeder geworden van een kindje. Nieuw leven, zo mooi en kostbaar. Van harte geluk gewenst met de geboorte.

Nu wil je natuurlijk niets liever dan het allerbeste voor je kind, het meegeven wat ‘goed' is in jullie ogen, en daarbij hoort ook: de schat van het doopssacrament meegeven.

Toch stellen veel ouders zich ook vragen rond de doop. Moeten wij ons kind laten dopen? Moeten wij niet meer weten waar we aan beginnen voordat we ons kind laten dopen?

Waarom je kindje laten dopen?

Door het doopsel wordt het kind opgenomen in de geloofsgemeenschap. Die gemeenschap waarin het belangrijk wordt gevonden om te leven naar de geest van Jezus van Nazareth.

Bij de doop worden de ouders en het kind meegegeven zich verder te ontwikkelen en te groeien in het geloof.

Het kindje is door God uitgekozen aan het begin van zijn leven en krijgt het de mogelijkheid om in vrijheid de wil van God te zoeken in zijn verdere leven. Het doopsel is de toegangspoort naar het christelijk leven en geeft toegang tot de andere sacramenten van de Kerk.

Download hier het Heilig Doopsel informatieboekje.

Voor dopen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


© SiteTurn | Damiaan de Veuster