logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Heilige Missen gedurende de coronaperiode in de Damiaanparochie

Luciakerk Mierlo-Hout

M.i.v. donderdag 7 januari 2021 19.00 uur zijn ELKE donderdag om 19.00 uur, ELKE zaterdag om 19.00 uur en ELKE zondag om 09.30 uur de Heilige Missen in de Luciakerk voor maximaal 30 personen te bezoeken conform de thans geldende Corona maatregelen. I.v.m. de installatie van pastoor Pieter Scheepers vervalt alleen de mis op 9 januari 2021.

Voor de Heilige Missen op de zaterdagen en zondagen is aanmelden verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanmeldingsperiode eindigt op vrijdagavond. Uiterlijk op vrijdagavond krijgt u bericht of u kunt komen. Voor de Heilige Missen op donderdag is aanmelden niet nodig. Als u zich aanmeldt geef dan uw naam op, de datum waarop u wenst te komen en voor welke kerk en met hoeveel volwassen en/of kinderen u wenst te komen en voor wie er een misintentie wordt gelezen als dit het geval is. 
Wij zullen de beschikbare plaatsen zo goed mogelijk verdelen. Er worden lijsten bijgehouden, zodat iedereen een keertje aan de beurt kan komen. Nabestaanden die zijn uitgenodigd voor de Jaargetijden en waarvoor een misintenties wordt gelezen worden zoveel als mogelijk geplaatst.

Kerkgangers mogen niet komen als ze klachten hebben, moeten de handen desinfecteren bij binnenkomst, de aangegeven looproutes volgen en op de gemerkte plaatsen gaan zitten. Kerkgangers die tot één huishouden behoren mogen bij elkaar zitten, anderen zitten apart. Dringend advies om een mondkapje te dragen dat alleen afgaat bij het ontvangen van de Heilige Communie.

De Heilige Mis op zondag wordt uitgezonden via livestream. U gaat daarvoor naar https://damiaanhelmond.nl en klikt op Livestream Luciakerk. De uitzendingen zijn ook later nog gedurende ongeveer één week te bekijken. Daarvoor gaat u naar: https://kerkdienstgemist.nl en tikt de naam van de kerk in “Lucia”. Indien gewenst kunt u de Heilige Mis vandaar uit ook downloaden. Downloaden is aan te bevelen omdat de uitzending soms niet kan worden gestart door overbelasting van het internet.

Trudokerk Stiphout

De Heilige Missen blijven op de zondagen om 11.00 uur toegankelijk voor maximaal 30 kerkgangers. Aanmelden is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verder gelden alle regels zoals vermeld bij de Luciakerk ook voor deze kerk. Ook deze Heilige Mis wordt uitgezonden via livestream zoals bij de Luciakerk. U klikt daarvoor uiteraard op “Trudo”.

Laten we in deze moeilijke tijd bidden voor een snel herstel en goede gezondheid voor eenieder!
Namens het parochiebestuur,
pastoor Pieter Scheepers

Goddelijke voorzienigheid en st.-Anna Helmond-West

De Heilige missen blijven op de zaterdagen om 17.00 uur toegankelijk voor maximaal 30 kerkgangers. De ervaring leert dat het aantal bezoekers onder de 30 blijft, zodat reserveren niet noodzakelijk is. De regels zoals die gelden voor de Luciakerk en Trudokerk gelden ook voor deze kerk. Laten we in deze moeilijke tijd bidden voor een snel herstel en goede gezondheid voor eenieder!
Namens het parochiebestuur,
pastoor Pieter Scheepers


© SiteTurn | Damiaan de Veuster