logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Jongerenwerkreis Moldavië 2017

Vanuit de Bethlehem kerk gaan wij met een groep jongeren in de zomervakantie voor twee weken op werkvakantie via de organisatie Livingstone naar de stad Soroca, in Moldavië. Moldavië is het armste land in Europa en telt ongeveer 3,5 miljoen inwoners. 75% van de Moldaviërs leeft onder de armoedegrens; 38% van de bevolking moet rondkomen met minder dan € 1,65 per dag.

Als gevolg van armoede en werkloosheid zijn alcoholverslaving en huiselijk geweld een ernstig probleem. Kinderen zijn hier bijna altijd de dupe van. Ze worden vaak aan hun lot overgelaten als ze het huis uit worden gegooid of als de ouders er voor kiezen ergens anders hun geluk achterna te lopen. Dagelijks wordt er in Moldavië minstens 1 kind jonger dan 7 jaar verlaten door zijn of haar ouders. En juist voor deze kinderen willen wij iets betekenen. Vandaar dat wij vanuit eigen initiatief een reis naar Soroca in Moldavië organiseren.

Om deze reis mogelijk te maken moeten wij een bedrag van € 20.000 inzamelen. Hiervoor hebben wij al vele acties bedacht zoals o.a. het organiseren van een diner, een sponsorloop en ook een goederen –en dienstenveiling. Voor dit project hebben we ook een website opgericht; www.moldavie-reis.nl. Hierop wordt u op de hoogte gehouden van de acties die gepland staan met foto’s van de voorgaande acties. Binnenkort zal er een veiling plaats vinden waar wij goederen en diensten aanbieden waar op geboden kan worden. Zoals tuinadvies, oppassen of kaasfonduen. Maar dus ook goederen, zoals diverse schilderijen of bijvoorbeeld een dienblad met inhoud. Om de gehele collectie te zien of zelf goederen of diensten aan te bieden kunt u ook altijd zelf onze site bezoeken. Tevens kunt u ons ook helpen met een donatie. U kunt doen via de site onder het kopje doneren. Wij hopen op uw steun zodat wij de kinderen in Moldavië kunnen helpen.

Met vriendelijk groet,
Team Moldavië reis.


© SiteTurn | Damiaan de Veuster