logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Drukke H. Mis en afscheidsreceptie pastoor John van de Laar

Het was in oktober van het afgelopen jaar al duidelijk: de bisschop heeft pastoor John van de Laar benoemd tot pastoor van de Sint Petrusparochie en daarom zou John van de Laar de Parochie Damiaan verlaten. Zondag 3 februari is er in de kerk tijdens de H. Mis, en aansluitend bij De Koning, afscheid genomen van Pastoor John van de Laar.

Tijdens de H Mis met een indrukwekkende preek kreeg John van de Laar door burgemeester Elly Blanksma nog een cadeau aangereikt voor alles wat hij voor de parochie heeft betekend.

Tijdens de receptie kwamen véle parochianen afscheid nemen van hun pastoor. Deze nam alle tijd om alle parochianen te woord te staan en afscheid van hen te nemen. Velen wensten hem het allerbeste in zijn nieuwe parochie en spraken de hoop uit hem toch nog regelmatig terug te zien in Mierlo-Hout. Dat dit waarschijnlijk wel zal gebeuren beaamde de scheidende pastoor: ‘Zolang jullie me blijven uitnodigen hier in Mierlo-Hout, zal ik blijven komen!’

Op 24 februari zal John van de Laar worden geïnstalleerd als pastoor van de Parochie Sint Petrus in Uden. Wie daarbij aanwezig wil zijn :
De installatie tot pastoor zal plaatsvinden tijdens een Plechtige Eucharistieviering op zondag 24 februari om 10.30 uur in de Petrus Kerk aan de Kerkstraat 24 te Uden. Aansluitend is er gelegenheid tot felicitatie en ontmoeting in het parochiecentrum aan de Kerkstraat 25 te Uden. Pastoor John van de Laar stuurde direct na afloop van de receptie een dankbrief, die we hieronder hebben geplaatst.

Bron tekst: Dit is Onze Wijk

 


© SiteTurn | Damiaan de Veuster