logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

SchuldHulpMaatje Helmond in de versnelling

De stand van zaken:

  • De eerste vrijwilligers in Helmond zijn opgeleid tot gecertificeerde SchuldHulpMaatjes.
  • Het Kansfonds heeft een subsidie toegekend aan SchuldHulpMaatje Helmond.
  • ANBI status is aangevraagd bij de Belastingdienst
  • Lidmaatschap van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje is een feit.
  • Op korte termijn wordt gesproken met wethouder van Sociale Zaken, Armoedebeleid en Stedelijk BeheerErik de Vries over onze mogelijke bijdragen aan de schuldhulpverlening in Helmond 
  • Daarmee is SchuldHulpMaatje Helmond nu echt aan de gang. 

SchuldHulpMaatjeSchuldHulpMaatje Helmond is een initiatief van de RK Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster, de RK Parochie Heilige Lambertus en de Protestantse Gemeente. Deze Helmondse kerken steunen SchuldHulpMaatje Helmond ook financieel. 

Geïnspireerd door christelijke normen en waarden is het doel het duurzaam voorkomen en oplossen van financiëleschuldproblematiek van particulieren. De manier waarop we werken is ontwikkeld door SchuldHulpMaatje Nederland www.schuldhulpmaatje.nl en wordt inmiddels toegepast in circa 90 Nederlandse gemeenten. 

Schulden los je alleen op door structurele hulp, waarbij mensen leren zelf regie te nemen over hun financiële situatie. Het uitgangspunt is dat je iemand in moeilijkheden niet in de steek laat. SchuldHulpMaatjes gaan naast mensen met schulden staan, om samen te kijken en te leren hoe zij vrij kunnen komen van een (dreigende) schuld.

De hulp is ook gericht op het voorkomen van schulden. Wie de cirkel van schulden doorbreekt of weet te voorkomen is pas echt vrij. Iedereen die hulp nodig heeft bij financiële problemen, kan rekenen op de steun van onze maatjes. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. We werken waar mogelijk samen met maatschappelijke professionele instanties en andere aanvullende initiatieven.

Nieuwsgierig? SchuldHulpMaatje worden? Op een andere manier helpen?  Kijk dan op www.schuldhulpmaatje.nl locatie Helmond. Of neem contact op met bij Ed Heinen, voorzitter SchuldHulpMaatje Helmond (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 53730919).


© SiteTurn | Damiaan de Veuster