logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Stichting SchuldHulp

SchuldHulpMaatjeSchuldHulpMaatje Helmond is een initiatief van 3 Helmondse kerken. Op initiatief van de RK Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster, de RK Parochie Heilige Lambertus en de Protestantse Gemeente is op 5 september 2017 in Helmond de Stichting SchuldHulp opgericht.

Geïnspireerd door christelijke normen en waarden heeft de stichting als doel het duurzaam voorkomen en oplossen van financiële schuldproblematiek van particulieren.

De stichting faciliteert de werving, training, (her)certificering, registratie en inzet van SchuldHulpMaatjes. Op 18 augustus, 25 augustus en 1 september worden in de Bethlehemkerk in Helmond de eerste vrijwilligers getraind om als SchuldHulpMaatje gecertificeerd te worden.

De manier waarop SchuldHulpMaatjes werken is ontwikkeld door SchuldHulpMaatje Nederland www.schuldhulpmaatje.nl en wordt inmiddels toegepast in circa 90 Nederlandse gemeenten.

Schulden los je alleen op door structurele hulp, waarbij mensen leren zelf regie te nemen over hun financiële situatie. Het uitgangspunt is dat je iemand in moeilijkheden niet in de steek laat. SchuldHulpMaatjes gaan naast mensen met schulden staan. En samen kijken en leren hoe zij vrij kunnen komen van een (dreigende) schuld. Iedereen die hulp nodig heeft bij financiële problemen, kan rekenen op de steun van onze maatjes. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. Voorkomen van schulden is natuurlijk het beste. Daarom geven we ruime aandacht aan vroegsignalering en preventie.

SchuldHulpMaatje werkt in Helmond waar mogelijk samen met maatschappelijke professionele instanties en andere aanvullende initiatieven.

Nieuwsgierig? Wilt u misschien meedoen als maatje om mensen weer op weg te helpen? Kijk dan op www.schuldhulpmaatje.nl en https://schuldhulpmaatje.nl/locatie/helmond-in-oprichting/. Meer informatie bij Ed Heinen, voorzitter SchuldHulpMaatje Helmond (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06 53730919).

www.schuldhulpmaatje.nl


© SiteTurn | Damiaan de Veuster