logo damiaan de veuster

Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum. 

Lees meer >>


Een wereld vol wonderen

Afgelopen jaren werd het jaarlijkse misdienaars uitje naar de Efteling vervangen door een gezellige BBQ.

Dit waren uitstekende kansen om de saamhorigheid tussen de misdienaars van Mierlo-Hout en die van Stiphout te versterken, toch was iedereen erg blij dit jaar weer in de bus naar Kaatsheuvel te zitten. Eenmaal in het park is het onvermijdelijk dat er groepjes ontstaan, die deze keer gevarieerder waren dan voorgaande jaren en ik heb mij, na eerst met twee mede-misdienaars de dag in de Droomvlucht te beginnen, aangesloten bij het groepje van onze pastoor.

Zo trokken we door het park van attractie naar attractie, tot we bij de Baron aankwamen, waar maar zes mensen van de groep zich naar de wachtrij begaven. De rest bleef achter om een halfuur lang toe te kijken hoe karretje na karretje vanuit de grote schachtbok de grond in verdween.

Jaren lang heb ik zelf toegekeken, in de veronderstelling dat ik het nooit van mijn leven zou hoeven ervaren. Dit jaar had ik echter een mede-misdienaar belooft dat we er samen in zouden gaan, en dus, met het kleinste beetje tegenzin, was ik een van de zes. Geweldige ervaring, totaal geen spijt van.

Vervolgens zijn we nog wat klassiekers af gegaan en ten slot eindigde de groep waar ik de dag begonnen was: de Droomvlucht. Toen was het tijd om naar huis te gaan, al werd dat nog wat onvrijwillig uitgesteld doordat iemand een oorbel kwijt was.

Nieuw dit jaar was dat we bij terugkomst in Mierlo-Hout met z’n allen frietjes gingen eten. Zo waren we toch nog even écht allemaal samen. Al met al kijk ik terug op een geslaagde dag waarop iedereen genoten heeft.
Veel dank aan de parochie!
Jan Nacinovic

efteling 1
efteling 2 efteling 3
efteling 5
efteling 6 efteling 7
 

 

 

 

 

 


© SiteTurn | Damiaan de Veuster