logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Welkom in de kerken van de Damiaan Parochie

In het westelijk deel van Helmond hebben we drie Rooms Katholieke kerken: Sint Lucia (Mierlo-Hout) Sint Trudo (Stiphout) en Goddelijke Voorzienigheid (Helmond-West). Het zijn kerken die onderdeel uitmaken van de Damiaanparochie. Ieder met een eigen heel herkenbaar kerkgebouw, pastorie en parochiecentrum. 

Lees meer >>


Kennismaking met de Bijbel

De Bijbel is niet zomaar een boek. Het is het meest bestudeerde, gedrukte, vertaalde en gelezen boek. Dat is zo wereldwijd. Maar hoe is dat bij ons?

De invloed van de Bijbel is niet weg te denken uit onze taal, kunst, literatuur, geschiedenis.   Ethiek, filosofie, antropologie en spiritualiteit hebben de Bijbel als belangrijke inspiratiebron.
De Bijbel is en blijft het fundament van ons christelijk geloof. Al twintig eeuwen lang wordt bij allerlei gelegenheden uit dit boek voorgelezen en geciteerd. Je kunt het geloof en de levenshouding van miljoenen mensen uit heden en verleden moeilijk begrijpen als je geen voeling hebt met de Bijbel. Het wonderlijke is dat in een oeroude literaire tekst zoveel herkenbaars gebeurt wat wij nu ook meemaken. Dan blijkt dat mensen blijven worstelen met dezelfde zinvragen.

Zo maar beginnen te lezen in de Bijbel, levert meestal weinig op. Enige voorkennis is gewenst om te voorkomen dat je spoedig gedesillusioneerd afhaakt. Je moet de Bijbel léren lezen.
Daarbij wil deze serie van 5 avonden je behulpzaam zijn. En als het bevalt, plakken we er nog een vervolgserie achteraan. Wel graag tevoren aanmelden, omdat de ruimte in de pastorie beperkt is.

Plaats: Pastorie van Stiphout
Tijd: 19.30 – (max.) 21.30 uur
Data: 1, 8, 15, 22 nov. en 6 dec. (allemaal dinsdagen)
Kosten: geen
Begeleider: Jan Vogels

Paulus

Ongeveer een kwart van het Nieuwe Testament bestaat uit brieven die aan Paulus worden toegeschreven. Wie is die Paulus? Aanvankelijk fervent vervolger van de aanhangers van Jezus en later de grootste ijveraar voor de kerk van Christus. Met meer vijanden dan vrienden was hij een omstreden figuur. Gedreven, diepzinnig, ondernemend, overtuigd, vasthoudend, radicaal. Nog altijd is het een worsteling om dieper tot hem door te dringen.
Daarom is is het een soort ontdekkingsreis die we beginnen in de hoop een beetje meer zicht te krijgen op deze boeiende persoon, die van cruciaal belang is geweest voor de overleving van het christendom.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 5 maandagavonden over Paulus.
Plaats: pastorie van Stiphout
Tijd: 19.30 uur – (max.) 21.30 uur
Data: 31 okt, 7, 14, 21 en 28 november
Kosten: geen
Begeleider: Jan Vogels

Voor aanmelding of nadere informatie gelieve te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© SiteTurn | Damiaan de Veuster