logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Reservering nodig voor alle kerkplekken

Nu er overal weer een grote toename is van het aantal besmettingen willen ook de kerken hun bijdrage leveren aan het terugdringen hiervan.

De bisschoppen van Nederland vinden het “principieel onjuist” om de Eucharistievieringen geen doorgang te laten vinden en bieden de mogelijkheid dat er per viering maximaal 50 mensen aanwezig kunnen zijn.

Alleen na reservering vooraf kunt u een kerkdienst bezoeken. Reserveren is mogelijk vanaf maandag 3 januari: 
Via 0492-523147 van maandag t/m donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt natuurlijk ook gewoon op de pastorie van Stiphout aanbellen.

U kunt steeds voor één zondag reserveren. Wilt u iedere zondag komen, moet u elke week dit opnieuw aangeven. Als die viering vol zit, dan wordt u gevraagd of u op de lijst van de daaropvolgende week geplaatst wilt worden. Kom op tijd; zodat er geen opstoppingen ontstaan aan de kerkdeur.

Hygiëne-maatregelen

Er zijn speciale hygiëne-maatregelen, zoals bij binnenkomst het ontsmetten van de handen met desinfecterende zeep. Tussen de zitplaatsen is er 1,5 meter ruimte.

Mondkapje in de kerk

Wij vragen u dringend om in de kerk een mondkapje te dragen. Alle kleine beetjes helpen om het corona-virus terug te dringen.

Niet naar de kerk?

Misschien was u graag naar de kerk gekomen, maar alle reserveringen waren al weg. Of misschien vindt u het te riskant om in deze tijd naar de kerk te komen, maar u hebt wel de behoefte aan bezinning en gebed.
Via onze website: www.damiaanhelmond.nl of via www.kerkdienstgemist.nl zijn de zondagse vieringen live te volgen en nadien ook terug te kijken.
Via NPO2 kunt u op TV op zondag vanaf 10.00 uur de eucharistieviering volgen.
De Mariakapellen van de St. Luciakerk en de St. Trudokerk zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Collecte

Er wordt gecollecteerd met de bekende stokken zoals we dit al maanden doen. U kunt ook een bijdrage overmaken naar het bankrekeningnummer van de parochie:
T.n.v. Parochie H. Damiaan de Veuster, Helmond
Inz. Lucia: Iban NL 56 RABO 0171027507
inz. Trudo: Iban NL 54 RABO 0149 600 534


© SiteTurn | Damiaan de Veuster