logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Bakje troost met Allerzielen

Allerzielen is een katholieke gedenkdag die op 2 november wordt gevierd. In Mierlo-Hout, Stiphout en op de het kerkhof aan de Hortsedijk worden bezoekers van het kerkhof onthaald met een bakje troost.

Initiatiefnemer vijf jaar geleden was pastoor John van de Laar en nu wordt het elk jaar herhaald. Vrijwilligers (en pastoor Pieter Scheepers) vanuit de parochie Damiaan de Veuster bieden de bezoekers van de graven op het kerkhof een kopje koffie (bakje troost) mét een koekje aan en een luisterend oor. Op zaterdag 30 oktober waren de vrijwilligers al aanwezig op het kerkhof in Mierlo-Hout.

Ondanks het troosteloze weer, het regende continu, stonden zij toch klaar voor de bezoekers. De koffie werd door velen met dank aangenomen, na het plaatsen van het bloemetje.  Dinsdag 2 november, Allerzielen, wordt er ook van 14.00-16.00 uur een bakje troost aangeboden op de drie genoemde kerkhoven. Voor het volledige programma, zie de site van parochie Damiaan de Veuster.

Allerzielen is een gedenkdag uit de rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. De nabestaanden plaatsen bloemen op het graf.

bakje troost

Bron: Dit s Helmond


© SiteTurn | Damiaan de Veuster