logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Bijbel voor beginners

De parochie Damiaan de Veuster biedt u tijdens de wintermaanden de volgende cursussen aan:

Bijbel voor beginners

De Bijbel is niet zomaar een boek. Het is het meest bestudeerde, gedrukte, vertaalde en gelezen boek ter wereld. De invloed van de Bijbel is niet weg te denken uit onze taal, kunst, literatuur, geschiedenis, economie en inrichting van onze samenleving. Wie de Bijbel niet kent, zal bij een bezoek aan musea veel oudere kunstwerken niet of nauwelijks kunnen plaatsen. Ethiek, filosofie, antropologie en spiritualiteit hebben de Bijbel als belangrijke inspiratiebron.

De Bijbel is en blijft het fundament van ons christelijk geloof. Al twintig eeuwen lang wordt in alle kerkelijke vieringen uit dit boek voorgelezen. Je kunt het geloof en levenshouding van miljoenen mensen uit heden en verleden niet begrijpen als je geen voeling hebt met de Bijbel. Ja, het is een boek uit een ver verleden, maar het opmerkelijke is, dat het nog verbazend actueel is.

Om de betekenis van de Bijbel voor ons hier en nu te kunnen vatten, vraagt wel om enige voorkennis. Zo maar beginnen te lezen, levert meestal weinig op. Je moet de Bijbel leren lezen.

Daarbij wil deze serie van 5 avonden je behulpzaam zijn. En als het nodig is, plakken we er nog een vervolgserie achteraan. Wel graag tevoren aanmelden, omdat de ruimte in de pastorie beperkt is.

Plaats: Pastorie van Stiphout
Tijd: 19.30 – (max.) 21.30 uur
Data: 9, 16, 23, 30 nov. en 7dec. (allemaal dinsdagen)
Kosten: geen

Bijbel voor gevorderden

In de afgelopen jaren hebben in onze parochie al talloze cursussen plaats gevonden over de Bijbel als geheel en over onderdelen en specifieke thema’s daaruit.
Vóór corona toesloeg, bestond het voornemen al om als volgend onderwerp het ‘Evangelie van Johannes’ onder de loep te nemen. Mensen die al eerder aan deze bijeenkomsten hebben deelgenomen of op een andere wijze zich verdiept hebben in de Bijbel zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze serie van 5 bijeenkomsten.

Plaats: Pastorie van Stiphout
Tijd: 19.30 – (max.) 21.30 uur
Data: 8, 15, 22, 29 nov. en 6 dec. (allemaal maandagen)
Kosten: geen

Aanmelden kunt u bij Jan Vogels die ook de begeleiding van beide cursussen verzorgt.
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0492 53 69 70 (u kunt inspreken)


© SiteTurn | Damiaan de Veuster