logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Catechumenaat

In onze tijd worden de meesten gedoopt als ze slechts een paar maanden oud zijn, doen kinderen hun Eerste Communie rond hun 8e jaar en worden ze gevormd in groep 8 van de basisschool.

Maar ook zijn er volwassenen die graag tot de katholieke kerk willen behoren. Zij ontvangen de drie bovengenoemde sacramenten in één viering. Maar dit alles niet zonder een goede voorbereiding. Ook voor dit werkjaar heeft zich een catechumeen aangemeld. Daarom zijn we op zoek naar mensen die samen met hem dit voorbereidingstraject te gaan. Om samen te leren, na te denken over ons geloof en er ook samen over te spreken. Leren met en van elkaar. U mag ook aansluiten als u al alle sacramenten heeft ontvangen, maar toch samen met elkaar wilt leren over onderwerpen als: hoe zit de bijbel in elkaar, hoe zit een eucharistieviering in elkaar, wie is Jezus?, hoe kan ik mijn geloof handen en voeten geven in zorg voor naasten. 

Voor het catechumenaat staan 13 bijeenkomsten gepland, te weten op: 11 oktober, 1 november, 22 november, 13 december, 10 januari, 31 januari, 21 februari, 14 maart, 4 april, 25 april, 16 mei, 6 juni en 27 juni. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur.

Heeft u interesse om mee te doen, neem dan contact op met Marjelein Verhoeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© SiteTurn | Damiaan de Veuster