logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Tentoonstelling 'Quo vadis peregrinus?'

Quo vadis peregrinus? Waarheen ga je pelgrim? Is het onderwerp van een tentoonstelling van pen- en penseeltekeningen van Lambert de Haas en beelden van Renie Groenendal.

De tentoonstelling is van 10 juni tot 23 augustus 2021 te zien in de kunstzaal van de bibliotheek in Mierlo (Dorpsstraat 113 5731 JH Mierlo).
Je kunt er maandag t/m vrijdag 14.00 - 17.00 uur met inachtneming van de corona maatregelen (mondkapje en anderhalve meter) een bezoek brengen.

Aanleiding van de tentoonstelling zijn de pelgrimstochten van Lambert de Haas naar Santiago de Compostella en Rome. Hij heeft tijdens de tochten tekeningen en foto’s gemaakt die vervolgens zijn verwerkt in werkstukken die gemaakt zijn met pen, ganzenveer, penseel, droge kwast, inkt, potlood, lood en zilverstift. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van verschillende grafische technieken.

Naar aanleiding van dit onderwerp heeft Renie Groenendal de afgelopen tijd gewerkt aan een aantal beelden gemaakt van snoeihout van bomen rond huis. Het gaat over pelgrims en een pelgrimstocht rondom het huis in zijn woonomgeving. De pelgrimstocht van ons leven, of die nu via Santiago de Compostella gaat of rond je huis, dat maakt dus niet uit. Ieder zijn eigen levensroute.

Kunstzaal Quo vadis


© SiteTurn | Damiaan de Veuster