logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Passiespelen 2021: ‘Hem achterna’

REGIO - In het openluchttheater ‘De Doolhof’ te Tegelen wordt op zaterdag 3 juli de première ‘Hem achterna’ van de 21e editie van de Passiespelen uitgevoerd.

Talrijke acteurs, figuranten, musici en medewerkenden zullen onder de regie van Cees Rullens en met tekst van het auteur duo Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen het eeuwen oude verhaal weer tot (nieuw) leven brengen.

Door Harrie van der Sanden

Het geschiedkundige verhaal ‘Hem achterna’ vertelt over Christus vanaf het begin van onze jaartelling tot heden. Over de strijd en de corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem. De onderdrukking, wanhoop en het verdriet. Maar ook over de liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

Actueler en met meer noodzaak dan ooit worden de laatste dagen van het leven van Christus onder de aandacht gebracht. Vraagstukken komen tot leven.

Info avond ‘Beleef de Passiespelen’

Op dinsdagavond 29 juni is er een info avond om 20.00 uur in ontmoetingscentrum ‘De Vliegert’ aan de Heer van Rodestraat 109A te Mierlo. U kunt zich nog aanmelden tot dinsdag 6 juli door € 50,00 over te maken op rekeningnummer Parochie Heilige Nicasius  NL 51 RABO 0159 7160 39 onder vermelding van Passiespelen 2021 en de namen.

Zondagmiddag 8 augustus rijdt een speciale bus vanuit de R.K. Parochie  Heilige Nicasius naar de Passiespelen ‘Hem achterna’ 2021 te Tegelen. Deze voorstelling vangt aan om 17.00 uur.  Er wordt een bijdrage van vijftig euro per persoon gevraagd voor de bus, een hartig hapje en de entree voor de negentig minuten durende openlucht uitvoering. Deze voorstelling vangt aan om 17.00 uur. 

Vertrekpunt

Vanaf de pastorie aan de Jan Deckersstraat 22 in Heeze vertrekt  het gezelschap zondagmiddag om 13.00 naar de Passiespelen 2021 te Tegelen. Na een kleine tussenstop om 13.20 uur bij het Parochiecentrum St. Antoniushuis aan de Stationsstraat 21 in Geldrop wordt de weg vervolgd naar de pastorie aan de Heer van Scherpenzeelweg 18 in Mierlo voor de laatste tussenstop van 13.40 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met kapelaan H. van der Donk via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Harrie van der Sanden, telefoon 06 5317 7931.

Passiespelen 2021 Hem achterna Fotograaf Zebra Fotostudios Venlo l Peter de Ronde

F: Zebra Fotostudios Venlo l Peter de Ronde.


© SiteTurn | Damiaan de Veuster