logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

De Pinksteruitdaging

Pinksterfeest

Pinksteren is het feest van de heilige Geest. We kunnen deze Geest niet zien, maar Hij is er wel. Net zoals je de wind niet kunt zien, maar je de blaadjes wel ziet bewegen aan de boom als de wind waait. Net zoals je je adem niet ziet, maar wel voelt als je je hand voor je neus en mond houdt.

Toen het Joodse Pinksterfeest begon, waren alle gelovigen bij elkaar in een huis. Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien. Het was overal in huis te horen. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer.

Zo kwam de heilige Geest in alle gelovigen. Daardoor begonnen ze te spreken in vreemde talen. Op dat moment waren er in Jeruzalem veel Joden uit alle delen van de wereld. Ze waren gekomen om het Pinksterfeest te vieren. Toen het geluid uit de hemel klonk, kwamen ze er allemaal op af. Ze begrepen er niets van. Want iedereen hoorde de gelovigen spreken in zijn eigen taal.

Iedereen was erg verbaasd en zei: ‘De mensen die daar praten komen allemaal uit Galilea. Hoe kan het dan dat we ze allemaal horen spreken in onze eigen taal? Wij komen allemaal ergens anders vandaan. Sommigen van ons komen uit landen in het oosten. Anderen komen uit landen in het noorden, het zuiden of het westen. Sommigen komen uit de grote stad Rome zelf. Weer anderen komen van het eiland Kreta, of uit de woestijn van Arabië. Er zijn hier Joden uit alle delen van de wereld. Er zijn ook mensen die uit andere volken komen en Joods geworden zijn. En toch horen we allemaal onze eigen taal! We horen dat er verteld wordt over de geweldige dingen die God doet. (Handelingen van de Apostelen 2,1-11)

De pinksteruitdaging

pinbksterenMet Palmpasen hebben heel veel kinderen uit onze parochie een mooie palmpaasstok gemaakt om zo vanuit huis Palmpasen te kunnen vieren.
Met Pinksteren hebben we weer een mooie uitdaging voor alle kinderen.

Maak zelf bellenblaassop of haal een bellenblaas in de voorportalen van één van onze kerken. Ze liggen er voor jullie! Ga bellenblazen op verschillende manieren. De lucht brengt de bellen in beweging. Zo kun je een bellenslang maken met een fles en een lapje badstof, maak je reuzenbellen of ga bellenblazen met lange rietjes. Er is zoveel mogelijk.

Bedenk een mooi belleblaas-idee en voer het uit. Stuur een foto of filmpje voor 25 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De mooiste, ontroerendste, liefste, origineelste inzending wint een prijs!

Vanaf Hemelvaart bidden we met de héle parochie om de komst van de heilige Geest!

Met iedereen die met onze parochie verbonden is, jong of oud, ziek of gezond, enz. enz. bidden we tussen Hemelvaart en Pinksteren om die Geest. Gods helper, die ons bij zal staan om ook in deze moeilijke tijd te werken aan het visioen van Gods Rijk op aarde. Doen jullie mee? Haal een noveenkaars op. Je vindt ze in de voorportalen van onze kerken, bij de bellenblaas. Bid vanaf de dag ná Hemelvaart met ons mee. Hoe? Je vindt een gebed bij de noveenkaars en de bellenblaas. We bereiden ons samen voor, om naar ‘buiten’ te gaan!


© SiteTurn | Damiaan de Veuster