logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Op avontuurlijke zoektocht naar Maria

Wie kent Maria niet? We kennen haar van de kapelletjes, de kaarsjes, de kerststal, het Ave Maria. Maar wie was zij eigenlijk? En wat betekent zij nu voor ons?

Het bisdom organiseert op zaterdag 3 juli een ontdekkingstocht naar Maria, voor alle gezinnen in het bisdom. De dag opent om 9.30 uur met een Mariaverhaal voor alle deelnemers. Uw gezin wordt op als pelgrim weg gestuurd met een pelgrimszegen.

De wandelkaart brengt u langs mooie – en vaak onbekende plekjes – in de stad. U ontmoet Maria die knopen in onze ziel ontwart. U praat met een engel. Maria geeft goede raad, zet de voeten aan de grond en droogt tranen. Het hele gezin geeft haar een gezicht in een grote stoepkrijt tekening en hoort over de mirakelen die zij al eeuwen in Den Bosch verricht.

Tegen lunchtijd komen gezinnen bij elkaar voor een van de 6 workshops. U krijgt een lunch en om 14.00 u sluiten we samen af in de Sint-Janskathedraal. Met een lekker hapje voor onderweg gaat u om 15.15u weer naar huis. We vragen voor deze dag een eigen bijdrage van € 5,00 per persoon.

De ontdekkingstocht is voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s, broers, zusjes en vriendjes zijn allemaal van harte welkom. Voor parochies die wat verder van Den Bosch liggen, is busvervoer mogelijk. Deze is bij de prijs inbegrepen. De pelgrimstocht wordt conform de dan geldende corona-maatregelen georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie Marjelein Verhoeven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maria bedevaart


© SiteTurn | Damiaan de Veuster