logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Nu ook campagne vier Pasen

Vier Pasen. Onder dat motto zijn de gezamenlijke Nederlandse bisdommen een campagne gestart om gelovigen te helpen ondanks de lockdown de veertigdagentijd en Pasen bewust te beleven. Deze week is een speciale website online gegaan, die bezoekers de gelegenheid biedt ook thuis stil te staan bij de vastentijd en Pasen. De site helpt mensen ook om de eigen parochie te vinden.

De bisdommen zijn deze campagne gestart, omdat de kans groot is dat de huidige beperkende coronamaatregelen nog wel even zullen aanhouden. Dat betekent dat voor het tweede achtereenvolgende jaar Pasen anders gevierd moet worden. De campagne VierPasen wil net als de eerdere campagne VierKerstmis mensen helpen om het feest niet zomaar over te slaan, maar in kleine kring stil te staan bij de betekenis ervan.

Website

s‘Jezus leeft, Hij is waarlijk opgestaanDat is de boodschap van Pasen. Dit willen we vieren en daar leven we veertig dagen lang naar toe’zo opent de website vierpasen.nl. De website helpt bezoekers om de eigen parochie te vinden en om zo op de parochiewebsite te kunnen checken of er plek is bij een van de vieringen. Als de beschikbare plaatsen al zijn gereserveerd, is het vaak mogelijk om thuis mee te vieren via een livestream. Als ook dat niet kan, is er elke zondagochtend (en met Pasen ook de Paaswake op zaterdagavond) een eucharistieviering te zien op NPO2 bij KRO-NCRV.

Op vierpasen staan nog meer handige links en downloads. Zo is er een link naar de website van Vastenactie om in de veertig dagen voorbereidingstijd op Pasen ook iets te kunnen doen voor anderen. Ook is er een link naar liturgieboekjes die helpen om thuis mee te vieren op alle zondagen in de Veertigdagen- en Paastijd.

Bisschoppen geven uitleg

In de Goede Week worden op de website meerdere filmpjes gepubliceerd, waarin de bisschoppen persoonlijk uitleg geven bij belangrijke onderdelen van de Goede Week en Pasen. Verder is op de site de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd te vinden.

Op de website van het bisdom Roermond kunnen ook initiatieven van Limburgse parochies worden aangemeld, die als voorbeeld voor andere parochies kunnen dienen en tegelijkertijd laten zien hoe kerken zich inspannen om in deze coronatijd op afstand toch nabij te zijn.

https://www.vierpasen.nl/


© SiteTurn | Damiaan de Veuster