logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Diaken Ton Schepens pensioneert

diaken ton schepensOp zaterdagavond zal Ton mee voorgaan in de viering in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid en Sint Anna om 17:00 uur, en om 19:00 uur in de Sint Luciakerk. In zijn overweging zal hij benadrukken waar het evangelie hem toe heeft aangesproken en hoe dat in het pastoraat om nabij te zijn tot uitdrukking komt.

In de Sint Trudokerk zal op zondagmorgen om 11:00 uur een feestelijke viering zijn met aansluitend een vendelgroet door het Gilde en een receptie.

Viering

Aangaande de viering op zondagmorgen zijn wij helaas beperkt door de maatregelen omwille van het Covid-19 virus. Dit houdt in dat er in de kerk max. 100 personen aanwezig kunnen zijn. Er worden in de naastgelegen pastorietuin plaatsen gecreëerd waar nog eens honderd personen de viering via een live-stream op een beeldscherm kunnen volgen. Ook thuis zal de viering via live-stream te volgen zijn. Ga daarvoor naar Helmond.live op uw PC of tablet.

Om aanwezig te zijn tijdens de viering op zondag verzoeken wij u om zich aan te melden via het parochiesecretariaat aan de Dorpsstraat 34 of telefonisch (0492-52 31 47) op werkdagen van 09:30 uur – 12:00 uur.

De wens van Ton is de collecte voor de goede doelen die we in de parochie kennen en die gebundeld worden in het PCI (parochiële caritas instelling).

Receptie

Aansluitend aan de viering en de vendelgroet wordt de receptie gehouden waar iedereen welkom is. Diaken Ton zal in de kerk staan waar u op gepaste afstand een ‘hand kunt geven op de wijze van het nieuwe normaal’. Vanuit de kerk kunt u vervolgens naar de tuin lopen waar gelegenheid is om aan tafels te gaan zitten of staan met respect voor de gepaste afstand. Wie de receptie verlaat kan dat doen via de poort van de tuin.

Wij hopen dat u met velen naar de receptie kunt komen zodat onze diaken Ton Schepens er een onuitwisbare goede herinnering aan zal overhouden. 

Namens het bestuur van de parochie Heilige Damiaan de Veuster, 
Pastoor Norbert Swagemakers


© SiteTurn | Damiaan de Veuster