logo damiaan de veuster
Parochie van de Heilige Damiaan de Veuster
'Mogen wij mensen zijn met een ruim hart, aan wie het te zien is dat hun geloof hen goed doet'

Informatie van de parochie Heilige Damiaan de Veuster

De zondagsvieringen t/m Pinksteren zijn te volgen via liveuitzendingen.nl met de daarbij behorende inlogcode:
17 mei, zesde zondag van Pasen code B2DD8DF4
24 mei, zevende zondag van Pasen code 9665F1A9
31 mei, Pinksteren code 66729168

De jaarlijkse bedevaart met Hemelvaart naar Ommel op 22 mei gaat niet door. De kerken worden opengesteld om te kunnen bidden en een kaarsje op te steken van 10:00 uur – 12:00 uur en van 14:00 uur - 17:00 uur.
Van 17:00 uur – 18:00 uur is er een Maria-lof in de Luciakerk. Wij sluiten af met de zegen met het Allerheiligst Sacrament.

In de huidige tijd is het moeilijk te voorspellen wat er in de kerken wordt toegestaan wanneer met het ‘nieuwe normaal’ kan worden begonnen. Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe de Zondagsvieringen weer kunnen worden opengesteld.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie onderzoekt welke maatregelen per 1 juni passend en mogelijk zijn voor het kerkelijk leven in de parochies en meer in het bijzonder voor de viering van de liturgie. Uitgangspunten daarbij zijn de door premier Rutte op 6 mei gepresenteerde routekaart voor versoepeling van de coronamaatregelen en de daarin vervatte voorwaarden. Er wordt daarbij rekening gehouden met het feit dat de parochies voldoende tijd nodig hebben voor de implementatie van de nieuwe maatregelen van de Nederlandse bisschoppen. Verdere informatie volgt binnenkort op www.rkkerk.nl

Wij hopen dat doopvieringen en huwelijksvieringen vanaf 1 juli weer mogelijk gaan worden en dat we afspraken kunnen gaan maken met de Eerste Communicanten en Vormelingen. In de Luciakerk wordt aan een plan gewerkt om een Mariakapel te realiseren die dagelijks open kan zijn zodat eenieder die dat wil, een kaarsje kan aasteken met een persoonlijk gebed.

Op onze website www.damiaanhelmond.nl is actuele informatie en de mogelijkheid om contact te leggen. Ook via de telefoonnummers 0492 52 31 47 (Stiphout) en 0492 52 29 30 (Mierlo-Hout) en E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u ons bereiken.

 


© SiteTurn | Damiaan de Veuster